«Το αποτέλεσμα του οικονομικού έτους 2011, δεν θα προσδιορίσει μονάχα το αποτέλεσμα των εξελίξεων του 2013, αλλά μιας ολόκληρης γενιάς για την Ελλάδα – θα έχει μακρές επιπτώσεις για την τύχη του ελληνικού λαού» ανέφερε στην ομιλία του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου. «Η παρουσία μας εδώ, είναι ταυτισμένη με την επιτυχία ενός εθνικού σχεδίου».

Ο κ. Ευθυμίου, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, πως χρησιμοποιεί την κρίση σαν ντεκόρ προκειμένου να προβάλλει γνώριμους ρόλους, «ως να μην έχει συμβεί κάτι»: «Η στάση που κρατά η ΝΔ, είναι ότι υπάρχει κρίση, αλλά το πρόβλημα το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκινά την προσπάθεια να περάσουμε σε μια άλλου είδους ανάπτυξη, συγκρουόμενοι με το σύνολο των συνθηκών που εμπόδιζαν ως τώρα, αυτόν τον προικισμένο παραγωγικό ελληνικό λαό να αναδείξει τις καλύτερες πλευρές του. Είμαστε φτιαγμένοι μόνον γι’ αυτήν την πατρίδα, μόνον γι’ αυτό το λαό και δεν είμαστε λόχος. Είμαστε εδώ συνειδητά. Μόνοι μας βάλαμε το κεφάλι στο ντορβά. Δεν τίθεται θέμα βουλευτικής πειθαρχίας και δεν έχουμε ανάγκη, ούτε υποδείξεων, ούτε να μας κουνούν το δάκτυλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ευθυμίου.