«Όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νιώθουμε τόσο αποφασισμένοι είμαστε να τα αλλάξουμε όλα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μαζί και σε αυτή τη δοκιμασία», είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον νέο Πρόεδρο της Κύπρου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Σημείωσε ότι η πληγή του πολέμου στην Ουκρανία είναι ακόμα ανοικτή και η αμφισβήτηση των συνόρων εκφράζεται απροκάλυπτα.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχαμε μια μακρά πορεία και είμαι έτοιμος να συνεχίσουμε το κοινό μας όραμα για την επίλυση του Κυπριακού. Αθήνα και Λευκωσία πετύχαμε να διευρύνουμε την διπλωματική μας επιρροή, τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Γίναμε πρωταγωνιστές ενός νέου ενεργειακού χάρτη που ακόμα διαμορφώνεται, υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία των συνόρων μας που είναι και σύνορα της ΕΕ.

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας τόνισε ότι μετά από μια σειρά απαράδεκτων προκλήσεων βλέπουμε μια αποκλιμάκωση και μια πιο θετική συμπεριφορά. Και εμείς ανταποκριθήκαμε και πάντα θα ανταποκρινόμαστε Μια τέτοια βελτίωση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο και στο Κυπριακό.

Και αν η τουρκική αδιαλλαξία εμπόδιζε κάθε βήμα, η εμπειρία σου ως υπουργού Εξωτερικών με κάνει πιο αισιόδοξο.

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος συμπαρίσταται και πενθεί μαζί με την Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη

«Θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη μία φορά τα συλλυπητήρια μου για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη στις οικογένειες των θυμάτων, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όπως αναφέρατε και δύο Κύπριοι. Η Κύπρος συμπαρίσταται και πενθεί μαζί με την Ελλάδα», τόνισε, από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.