Συνεδριάζει σήμερα στις 16:30 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό. Πέντε νομοσχέδια είναι στην ατζέντα: το νομοσχέδιο του Δημήτρη Ρέππα που αφορά στην απελευθέρωση και αναδιάρθρωση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών και των Ηλεκτρονικών επικοινωνιών (INTERNET), της Λούκας Κατσέλη για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον επενδυτικό νόμο αλλά και το νομοσχέδιο για την Ίδρυση Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης. Και τέλος το νομοσχέδιο της Τίνας Μπίρμπίλη για την απλούστευση στη χορήγηση αδειών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Στρατηγικής των Συντονιστών και των Υπευθύνων Ομάδων προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις των επτά ομάδων εργασίας, που αξιολόγησε η Οργανωτική Επιτροπή του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 (digitalgreece2020.gr) σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ .

Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπρούπργου και στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) Ρέντη.

Στις 10:30 π.μ. παρουσίαση στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του νέου κτιρίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και προαστιακό.

Στις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. αναβάλλεται η προγραμματισμένη ψηφοφορία στο μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), για την εκλογή εκπροσώπου στις εφημερίδες “VETO” και “ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ”, καθώς δεν κατατέθηκαν υποψηφιότητες εντός της νομίμου προθεσμίας. Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα προσδιοριστεί με νέα ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στις 12 το μεσημέρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λ. Αθηνών 110), ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ Σωκράτη Λαζαρίδη.

Στις 12 το μεσημέρι παραδίδεται σε χρήση το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κανελλοπούλου και Αθηνών (στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών).

Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας σε λεωφορεία, τρόλλεϋ και τραμ

Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Στις 12:30 μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο “Athens Imperial” συγκέντρωση διαμαρτυρίας την εργαζομένων στους Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, όπου συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΚΝΑ, για να αποφασίσει τον τρόπο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Αττική.

Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Στις 3 μ.μ. στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η τελετή υποδοχής του νέου υποβρυχίου «Παπανικολής», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ΓΕΝ .

Στις 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα), επιστημονική εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), με θέμα: «Θεμελιώδη Δικαιώματα και Αρχές στην Ευρώπη».

Στις 6:30 μ.μ. στη Βουλή, ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή για τον προϋπολογισμό του 2011.

Στις 6:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Απόλλων (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια-Πειραιάς) ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας θα παρουσιάσει τον απολογισμό δράσης της Νομαρχίας Πειραιά των ετών 2003-2010. Θα ακολουθήσει διαδικασία παράδοσης παραλαβής στους εκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς και Νήσων, Στέφανο Χρήστου και Δημήτρη Κατσικάρη.