«Θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό, όχι γιατί με απειλεί κανένας. Εξάλλου δε φοβάμαι κανέναν. Αλλά γιατί θεωρώ ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση». Με τα λόγια αυτά έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή ο Νίκος Σαλαγιάννης, περνώντας ένα μήνυμα που φαίνεται ότι εκφράζει κι άλλους μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαγραφή του Βαγγέλη Παπαχρήστου.

Αρκετοί εξ αυτών είναι οι ίδιοι που εκδήλωσαν έντονες αντιρρήσεις για το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο δεν έδειξαν το ίδιο θάρρος με τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή και τελικώς ψήφισαν υπέρ του νομοθετήματος.

Είναι επίσης οι ίδιοι που θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους τη «ρετσινιά» ότι φοβήθηκαν να υψώσουν το ανάστημά τους την προηγούμενη εβδομάδα και ότι κάνουν ακριβώς το ίδιο στηρίζοντας και τον προϋπολογισμό.

Μένει να δούμε πόσες ακόμα διαφωνίες θα διατυπώσουν «εκ του ασφαλούς» στα σκληρά νομοθετήματα που θα έρθουν προς ψήφιση μετά τις γιορτές και αν τελικά θα τολμήσουν να αποτυπώσουν τις ενστάσεις τους με αρνητική ψήφο.