«Πρόσφατα δημοσιεύτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων» Αυτό τονίζει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με θέμα «Οικονομική ενίσχυση – νέο μισθολόγιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «βασική αρχή για την αναμόρφωση του ισχύοντος μισθολογίου των στρατιωτικών αποτέλεσε η κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική ουδετερότητα».

Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που τέθηκαν», πρόσθεσε, «θεσπίστηκαν ή διατηρήθηκαν τα επιδόματα εκείνα, που η χορήγηση τους αποτελεί συνάρτηση του ιδιαίτερου υπηρεσιακού καθήκοντος ή του τρόπου, του χώρου, και των συνθηκών απασχόλησης των στελεχών».

Ανέφερε ότι «χορηγείται με την παράγραφο Β’ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74), επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, σε ένδειξη αναγνώρισης της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους, ενώ με την ΚΥΑ υπ’αριθμ. Φ.841/38/26939/Σ.5184/23-3-2018 (Β΄1119), καταβάλλονται επιδόματα κινδύνου σε ένδειξη αναγνώρισης της επικινδυνότητας του έργου των στελεχών».

«Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, θεσμικά έχει αναγνωριστεί η φύση της προσφερόμενης εργασίας των στελεχών και οποιαδήποτε πρωτοβουλία δύναται να αναληφθεί μόνο για την αναμόρφωση – βελτίωση των καταβαλλόμενων επιδομάτων» καταλήγει στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.