«Εύχομαι να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που τα έσοδα στηρίζονται κυρίως σε εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα και δεν προέρχονται από τις διαρθρωτικές αλλαγές που κατά συρροή νομοθετούμε και την ανάπτυξη που προσδοκούμε», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε την ανάγκη για «πολιτική σταθερότητα και ένα ελάχιστο επίπεδο εθνικής συνεννόησης», επισημαίνοντας ότι για να γίνουν πράξη θα χρειαστεί υπέρβαση από όλες τις πλευρές.

Αναγνώρισε μάλιστα ότι δεν έχουν την ίδια ευθύνη τα κόμματα που κυβερνούν και τα λεγόμενα μικρά κόμματα, προειδοποιώντας ωστόσο ότι «η ιστορία μας περιπαίζει, μεγάλους και μικρούς, με τον ίδιο ισοπεδωτικό τρόπο. Και δεν εξαιρεί ούτε τους νέους κομματικούς σχηματισμούς», επισήμανε δηκτικά ο κ. Σκανδαλίδης.

Αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα εκτίμησε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος «για κατασπατάληση πόρων, για πανωγραψίματα, για επαγγελματικές κινητοποιήσεις, για κατακερματισμένες δομές, για να πληρώνουμε αλόγιστα πρόστιμα, και κυρίως, για να τρεφόμαστε με εισαγόμενα τρόφιμα».

Το 2011 θα πρέπει να είναι χρονιά στροφής στην παραγωγή, την περιφερειακή ανάπτυξη και τα καλάθια προϊόντων της Ελληνικής γης, σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην προσπάθεια να αποκτήσουμε Ελληνική γεωργία».