Αλλαγές στον τρόπο ελέγχου των πόθεν έσχες ετοιμάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ειδικότερα, αναμένεται να ενοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε μία Αρχή, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να αντλεί στοιχεία του ελεγχόμενου χωρίς της μεσολάβησή του, με μία απλή εξουσιοδότηση.

Μάλιστα οι έλεγχοι στα πόθεν έσχες «δεν θα γίνονται πλέον δειγματοληπτικά αλλά θα πρέπει να επιτυγχάνεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό» όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε επίσης ότι το νομοσχέδιο για τη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία θα κάνει τη χώρα μας πιο εξωστρεφή, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση των 38 μεταναστών στη νησίδα του Έβρου και το δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας, τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη λειτουργεί αυτεπάγγελτα και τις ενέργειές της θα τις κρίνει μόνη της, ωστόσο, κρίνοντας πολιτικά, προφανώς υπάρχουν λόγοι».

Σχετικά με τη διάταξη του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό από τις εκλογές κομμάτων με μέλη που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αφορμή την περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη, σημείωσε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τον εκλογικό νόμο ωστόσο για να περάσει χρειάζεται απλή πλειοψηφία και όχι ενισχυμένη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν την ευθύνη τους» επί της συγκεκριμένης διάταξης.