Άτυπο υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιείται το μεσημέρι με θέμα προς συζήτηση τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το 2011. Σε αυτό συμμετέχουν μόνο υπουργοί και δεν κρατιούνται πρακτικά ενώ θα προεδρεύσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά σήμερα:

Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης η σημερινή.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στον δρόμο από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Εγκαινιάζεται σήμερα από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, η σήραγγα Γκρόπας, μήκους 1.500 μέτρων, η οποία συνδέει τα Τρίκαλα με την Αρτα μέσω Πύλης-Στουρναρέϊκων-Μεσοχώρας.

Στις 11 π.μ. η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα δεχθεί σε εθιμοτυπική συνάντηση τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Daniel Bennett Smith.

Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 24, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Κατσέλη, για τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης σε ζητήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού του υπουργείου, με αφορμή την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Ετους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού. Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής, Νίκος Μουρκογιάννης, καθώς και ο πρόεδρος της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, Κυριάκος Κατσαδώρος. Στη συνέχεια η κ. Κατσέλη θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους συντάκτες για την τρέχοντα θέματα και τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Caravel η παρουσίαση στου βιβλίυ του προέδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ, Βίλφριντ Μάρτενς, με τίτλο: “Ευρώπη: Αγωνίζομαι, Υπερνικώ” (Europe: I Struggle, I Overcome).

Στις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο Intercontinental το 2ο Συνέδριο Κοινωνκής Ασφάλισης του Economist με τίτλο: «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα: Θα πετύχει;».

Στις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. (ανά μισή ώρα) στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο) η προβλή της επενδεδυμένης και ομότιτλης με τη Συμφωνία II “Το τραγούδι της γης” του Μίκη Θεοδωράκη, για τα 85 χρόνια του μεγάλου συνθέτη, με είσοδο ελεύθερη. θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας άφιξης στο Πλανητάριο. Παράλληλα θα φιλοξενείται η έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Νικόλα Κληρονόμου “Τα παιδικά του χρόνια- ένα ταξίδι”, έκθεση εμπνευσμένη από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, προσφορά του ζωγράφου στο μεγάλο συνθέτη.

Στις 5 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας, Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιάτιστας με 33 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη), ενημερωτική ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον γενικό γραμματέας Βιομηχανίας, Αλέξανδρο Φούρλα, και θέματα: Νέο θεσμικό πλαίσιο ΒΕΠΕ, αδειοδότηση μεταποιητικών επιχειρήσεων, επαγγελματικές άδειας, ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, χρηματοδοτικά ταμεία (ΕΤΕΑΝ, JEREMIE κ.ά.) Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 2710-227-141, υπεύθυνη: Ευγενία Τζανετοπούλου.

Στις 7 μ.μ. στο θέατρο «Γκλόρια« (Ιπποκράτους 7, Αθήνα) ανοικτή πολιτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα τις προτάσεις του κόμματος, για την έξοδο από την οικονομική κρίση και ομιλητή τον πρόεδρο, Φώτη Κουβέλη.