Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται πως το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast, δεν έχει θέσει κανένα «απαγορευτικό» σε όσους βουλευτές θέλουν να μεταβούν στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας ή στο Τατόι. Στην κηδεία τη Δευτέρα αναμένεται να δούμε αρκετά γαλάζια και όχι μόνο, στελέχη που είτε για ιδεολογικούς λόγους είτε γιατί είχαν οικογενειακούς δεσμούς με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα περάσουν το κατώφλι της Μητρόπολης.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την οποία συνδέουν προσωπικοί δεσμοί με την οικογένεια καθώς ο τέως Βασιλιάς ήταν στενός φίλος του πατέρα της αλλά και νονός της, οπότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραστεί για να τον αποχαιρετήσει. Αντίστοιχους δεσμούς με την οικογένεια του εκλιπόντος έχει και ο Παύλος Γερουλάνος καθώς ο πατέρας του, Μαρίνος, είχε θητεύσει σε διάφορες θέσεις (γραμματέας, αυλάρχης και τελετάρχης) δίπλα στον τέως Βασιλιά ή τον πατέρα του, Παύλο.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό (OPEN) ότι θα πάει στην κηδεία, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά να παρίσταται. Ακούγεται επίσης το όνομα του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρη Βαρτζόπουλου αλλά και άλλων οι οποίοι ενδέχεται να παραστούν αλλά όταν ερωτώνται κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελετή θα είναι παρούσα η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου.

Το παρόν στην κηδεία θα δώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αλλά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης εκ μέρους της Εθνικής Δημιουργίας.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία

Υπολογίζεται ότι στην κηδεία θα παρευρεθούν από 150 έως 200 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπεται να χωρούν στη Μητρόπολη, ενώ στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:00 το πρωί της Δευτέρα (16/01). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να μεταβούν για αυτές τις ώρες στο παρεκκλήσι δίπλα από τον ιερό ναό προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τη Δευτέρα, γίνονται εργασίες. Ο εκσκαφέας από το πρωί χθες ξεκίνησε τις εργασίας για το άνοιγμα του τάφου, ολοκλήρωσε το μεσημέρι τη διαδικασία και όπως κατέγραψε το Newsbeast ο τάφος του τέως Βασιλιά Κωνσταντινού είναι έτοιμος.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Επίσης, πιθανολογείται ότι θα βρεθεί στην Αθήνα ο βαφτισιμιός του τέως και Πρίγκιπας της Ουαλίας, Γουίλιαμ, ενώ δεν αποκλείεται να αφιχθεί στην πρωτεύουσα και η κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, Πριγκίπισσα Άννα η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.

Αναμένονται επίσης μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.