Μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή μίλησε για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή για την υπόθεση Qatar Gate.

«Η κα. Καϊλή δεν είχε εικόνα και εγώ της μετέφερα ότι όλος ο κόσμος και οι συνάδελφοί της καταγγέλλουν πως έχει πάρει μίζα από το Κατάρ. Δυσκολεύτηκε να το πιστέψει και μου λέει “σπάω τη σιωπή μου…”», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος της κα. Καϊλή ανέφερε όσα του είπε η ίδια μέσα από το κελί της: «Είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα μια προσωπική ατζέντα την οποία πλάσαρα στο Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την ΕΕ ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν.

Ο κ. Μπορέλ και η κα. Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πήραν την απόφαση για να συνεργαστεί η ΕΕ με το Κατάρ. Η κ.α Μετσόλα έκανε την επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της ΕΕ με αυτές τις χώρες».

Επίσης ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι: «Η Εύα Καϊλή δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν, δεν δωροδοκήθηκε, δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ».

Καταλήγοντας ο δικηγόρος της κα. Καϊλή σημείωσε πως η πελάτισσά του αναφέρει: «Είμαι αθώα, ήμουν εντολοδόχος της προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ό,τι είπα, ό,τι έγραψα, όποιους συνάντησα ήταν με την έγκριση της ΕΕ».

Δείτε όλα όσα είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Στη συνέχεια, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή μίλησε και στο δελτίο ειδήσεων του Μega και εκεί μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα χρήματα που βρέθηκαν ανήκουν στον σύντροφο της Ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Ο σύντροφος της κας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν. Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Συνέχισε ξεκαθαρίζοντας πως τα λεφτά δεν «φυτεύτηκαν» και δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». «Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της» προσέθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα χρήματα στη βαλίτσα που έφερε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως και αυτά ήταν του συντρόφου της ευρωβουλευτού.