Προφυλακισμένη βρίσκεται η Εύα Καϊλή στο Βέλγιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας που έχει ξεσπάσει στο Ευρωκοινοβούλιο οι οποίες όμως δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με την Ελλάδα.

Ένα από τα ερωτήματα που αναμένεται να εξετάσουν οι Βέλγοι αστυνομικοί είναι αν η Εύα Καϊλή έχει διαπράξει το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε άλλη χώρα εκτός από το Βέλγιο και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως από το μεσημέρι της Δευτέρας (12/12) έχουν δεσμευθεί τα περιουσιακά στοιχεία τόσο της ίδιας όσο και μελών της οικογένειάς της. Επίσης, διατάχθηκε «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών και για τον Ιταλό σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι της και τον πατέρα της κ. Καϊλή.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Live News, υπάρχει η πληροφορία πως ο σύζυγός της Εύα Καϊλή ίσως να είχε «δραστηριοποιηθεί» και στο Μαρόκο.

Έκπληκτη με τις κατηγορίες που της αποδίδονται

Δημοσιεύματα στον Βέλγικο τύπο αναφέρονται στην Εύα Καϊλή και στα όσα η ίδια φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής T-Live, η Εύα Καϊλή έδειξε έκπληκτη για την έρευνα που κινήθηκε εις βάρος της και φέρεται να δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με όσα της αποδίδονται ενώ φέρεται να τόνισε πως είχε επιστήσει την προσοχή της στον σύζυγό της για τις επαφές που είχε εκείνος με το Κατάρ.

Ο κ. Ευάγγελος Αρεταίος, δημοσιογράφος από τις Βρυξέλλες τόνισε πως οι όποιες λεπτομέρειες έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας είναι φειδωλές.

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Ποιος είναι ο 36χρονος Ιταλός σύζυγος της Εύας Καϊλή

Φραντσέσκο Τζόρτζι Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή και ο 36χρονος Ιταλός σύζυγός της, μοίραζαν την ζωή τους μεταξύ Ελλάδας, Βρυξελλών και Ιταλίας. Τώρα, όμως το αγαπημένο ζευγάρι, εκτός από την κοινή ζωή μοιράζονται και τις ίδιες βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ποιος είναι όμως ο Φραντσέσκο Τζόρτζι;

Οκτώ χρόνια μικρότερός της, ο λατίνος με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, δε δίσταζε να πέφτει στα πατώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να υποστηρίξει τις ιδέες του όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία που έδειξε η εκπομπή του Mega. Θεωρείται έμπειρος κοινοβουλευτικός Σύμβουλος, που μαχόταν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατεβαίνοντας ακόμη στους δρόμους για να διαδηλώσει. Τυπικά εργαζόταν ως ο βοηθός του Ιταλού ευρωβουλευτή των σοσιαλιστών, Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, του ανθρώπου που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δωροδοκίας.

Ο 36χρονος Τζιόρτζι γνώρισε την 44χρονη Εύα Καϊλή, στις Βρυξέλλες πριν από 5 χρόνια. Έγιναν ζευγάρι, τρία χρόνια αργότερα, το 2020, ενώ την περίοδο του κορονοϊού και της καραντίνας, υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης και ήρθε στη ζωή τους η πρώτη τους κόρη.

Η τηλεργασία και οι πολλές ώρες που μοιράστηκαν στο σπίτι τους στην Ελλάδα, βοήθησε ώστε να αποκτήσουν τον Φεβρουάριο 2021 ένα κοριτσάκι, το οποίο ονόμασαν Αριάδνη.

Μέχρι τότε, οι δυο τους είχαν προλάβει να ζήσουν αμέτρητες ανέμελες στιγμές. Στιγμιότυπα από τις διακοπές τους με σκάφος στην Ιταλία, ανέβαιναν ασταμάτητα στα social media. Το ζευγάρι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στη Σαρδηνία αλλά και τους Παξούς.

Λάτρης των ακριβών αυτοκινήτων ο 36χρονος άλλοτε πόζαρε μέσα σε κάμπριο και άλλοτε σε λευκά τζιπ στις χειμερινές διακοπές στο Montblanc.

Με κάθε ευκαιρία απολάμβανε το σκι στις χιονισμένες Άλπεις με καλούς φίλους  ή κανόνιζε μικρές ταξιδιωτικές αποδράσεις πάντα με την σύντροφο του στο πλάι, με αγαπημένο τους προορισμό φυσικά την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.

Το προφητικό σχόλιο

Από τις δεκάδες φωτογραφίες του στα social media μία είναι εκείνη που φέρεται να βρίσκεται στο επίκεντρο τα τελευταία 24ωρα. Τραβηγμένη πίσω στο 2018 στο Στρασβούργο με τον ίδιο να έχει γονατίσει στο πάτωμα, σαν να κάνει ισλαμική προσευχή αλλά στην ουσία συμπλήρωνε έγγραφα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περισσότερο από το ίδιο το στιγμιότυπο πάντως, τα βλέμματα τράβηξε ένα σχόλιο κάτω από την φωτογραφία που πλέον μοιάζει προφητικό. «Από τότε που πήγες στο Κατάρ, δεν είσαι ο ίδιος» σχολιάζει ένας ακόλουθός του.

Το διαμέρισμα τους στις Βρυξέλλες ήταν ένα από τα 17 σημεία στα οποία πραγματοποίησε έφοδο η εισαγγελία του Βελγίου. Βελγικά μέσα αναφέρουν ότι μέσα στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν τσάντες με χρήματα, στέλνοντας και τους δύο στο κρατητήριο.