Η εφημερίδα Le Soir που έφερε στο φως την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, παρέθεσε την περιγραφή των Βέλγων αστυνομικών όταν έκαναν έφοδο στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διατηρεί στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την lesoir.be οι αστυνομικοί ανέφεραν πως βρήκαν «δύο σπίτια στις Βρυξέλλες θαμμένα σε μετρητά, σε μια ευαίσθητη υπόθεση την οποία αρχικά χειρίστηκαν μια χούφτα δικαστές και ερευνητές και η οποία τέθηκε “υπό εμπάργκο”. Με άλλα λόγια, τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας δεν καταχωρίστηκαν στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές».

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, οι άνδρες των ειδικών μονάδων της αστυνομίας Βελγίου περίμεναν τον σύζυγο της να βγει από το σπίτι του στην οδό Wiertz, στο κέντρο των Βρυξελλών, το πρωί της Παρασκευής, καθώς δεν μπορούσαν να μπουν στο διαμέρισμα τους, λόγω της βουλευτικής ασυλίας της Ελληνίδας ευρωβουλευτού. Ταυτόχρονα, κατάσχεσαν το τηλέφωνο του και έτσι ακολούθησαν οι έρευνες σε 16 σπίτια και γραφεία.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ένας άνδρας βγήκε από το ξενοδοχείο Sofitel στην ευρωπαϊκή συνοικία. Δεν είναι άλλος από τον πατέρα της Εύας Καϊλή. Αυτός και η σύζυγος του βρίσκονται στις Βρυξέλλες για λίγες ημέρες. Ο πεθερός τού Φραντσέσκο Τζιόρτζι μεταφέρει μια βαλίτσα. Ω, τίποτα το ιδιαίτερο: Στο μέγεθος cabin case. Μόνο που το εσωτερικό του είναι γεμάτο με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Τον σταματά μια ομάδα αστυνομικών. Το κέντρο της ομοσπονδιακής αστυνομίας κινητοποίησε αμέσως περίπου δώδεκα αστυνομικούς που επέστρεφαν από τις πρωινές έρευνες. Τους συνόδευε ο ίδιος ο ανακριτής Claise. Όλοι πήγαν να επισκεφθούν μια από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου. Η αναζήτηση δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη. Και ακόμη αναμένονται και άλλες εκπλήξεις».

«Τα μετρητά είναι διάσπαρτα σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να διευκρινίσει το ακριβές ποσό των χρημάτων που βρέθηκαν, καθώς μέρος αυτών αποστέλλεται για επιστημονική ανάλυση. Όμως, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές, υπήρχαν περίπου 600.000 ευρώ στη βαλίτσα του πατέρα και τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή. Μια συντηρητική εκτίμηση. Ακόμη καλύτερα (ή χειρότερα, ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς), το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επίσης γεμάτο με δώρα που έφεραν την υπογραφή της χώρας που είναι ύποπτη για διαφθορά: Μετάλλια και άλλα τιμαλφή που προσέφερε το Κατάρ», σημειώνει η βεγλική εφημερίδα Le Soir.