Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του από το Παλλάς αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είπε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπε τηλεφωνικές συνομιλίες. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα ήταν αναμφίβολα μια αντιδημοκρατική εκτροπή και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας δεν μπορεί να ανεχθεί αυτά τα φαινόμενα και έχει σχέση με την ίδια μας την ταυτότητα».

Όσο για την υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός, είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την πρεμιέρα του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», «όλοι ξέρετε τι έγινε με το Novartis. Ξέρετε πόσο καιρό κατασυκοφαντηθήκαμε 10 πολιτικά πρόσωπα. Σήμερα αποκαλύπτεται από τον συνήγορο μιας εκ των κατηγόρων μας ότι το ήξεραν κι εκείνοι εξ αρχής ότι ήμασταν αθώοι και όχι μόνο δεν ακούσαμε συγνώμη αλλά αντίθετα οι ψευδομάρτυρες κατέχουν μια ιδιότυπη προστασία ώστε για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη. 10 άνθρωποι συκοφαντήθηκαν και αυτός που τους κατηγόρησε παραμένει άγνωστος και η πολιτεία ον αφήνει αυτό δεν το θεωρώ δημοκρατικό και απαράδεκτο. Κάποτε θα έρθουν όλα στο φως».