Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Τρίπολη αναφέρθηκε στις επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή και σημείωσε ότι όσο περισσότερες οι επενδύσεις τόσο αυξάνονται οι θέσεις εργασίας.

Είπε ότι μέσα από το υψηλό εθνικό προϊόν αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και επιτρέπει στην κυβέρνηση να στηρίζει ακόμα περισσότερο επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τόνισε ότι προσθέτει μια ακόμα εθνική πρόκληση και είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «ή είσαι με τον Πούτιν και την ακρίβεια, ή με την ειρήνη και την ευημερία».

«Ταχθήκαμε στο πλευρό της Ουκρανίας γιατί είμαστε με το διεθνές δίκαιο. Στηρίζουμε την Ουκρανία και για έναν ιδιαίτερο λόγο. Με ανοικτή την πληγή της Κύπρου δεν μπορεί ο ελληνισμός να δεχθεί μια ακόμα κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος. Είμαστε με την ειρήνη και στην σταθερότητα γιατί έτσι μόνο προοδεύουν οι κοινωνίες και οι οικονομίες», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση στις συντάξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος και στα μέτρα στήριξης αναφέρθηκε στο επίδομα των 250 ευρώ στους ευάλωτους αλλά και στο επίδομα θέρμανσης.

«Μπορείτε να φανταστείτε την πορεία της εθνικής οικονομίας αν η πολιτεία δεν είχε διαθέσει πάνω από 43 δις ευρώ για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων», υπογράμμισε ακόμα.

Τόνισε ακόμα ότι πρώτοι εμείς από τον Σεπτέμβριο του 2021 υψώσαμε αναχώματα στις αυξήσεις. Πρώτοι εμείς θα έχουμε εισπράξει φόρους από τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας. Θα αγγίξουμε τα 2 δις ευρώ από την φορολόγηση των υπερεσόδων.

Δεν ξεχνάμε είπε όμως και την μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας. Μίλησε για το Καλάθι του Νοικοκυριού με τις τιμές να μειώνονται. «Αυτό δεν αφορά κάποιους ισχυρούς που δεν το έχουν ανάγκη και το χλευάζουν. Αυτοί έχουν το Καλάθι του Σνομπισμού».

Παραδέχθηκε ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί και ότι η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα.

«Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι όλα πάνε περίφημα αλλά είμαι εδώ για να σας πω ότι νιώθω, ακούω και προσπαθώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.