Στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου φιγουράρει, η χθεσινή επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο. Οι Τούρκοι χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο ως… πρόκληση.

Στην εφημερίδα Ακσάμ υπάρχει ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα. Αναφέρεται ότι «ο Μητσοτάκης ακούμπησε την πλάτη του στο Μακρόν» και από κάτω έχει θέμα για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι πήγε στο Καστελόριζο «συνοδεία στρατιωτών», ενώ πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένο. 

«Επισκέφθηκε το νησί έδωσε πολεμική πόζα, επισκέφτηκε πολεμικό πλοίο» αναφέρει δε η εφημερίδα Σοτζού…

Σε νέες παραληρηματικές και απειλητικές δηλώσεις προχώρησε την ίδια στιγμή την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Επανέλαβε τις απειλές για τα νησιά και παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι «εργαλείο άλλων», αλλά δεν πρέπει να ξεχνά ότι «έχει προκαλέσει» την Τουρκία και στο παρελθόν και «έχει πάρει απάντηση».

Τον εκνευρισμό της για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, και το αυστηρό μήνυμα που εστάλη, έδειξε την Τρίτη η Άγκυρα δια του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για «διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική της Ελλάδας».

«Διδαχθείτε από την ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στο αυτί σας. Έχετε δει στην ιστορία, ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Να είστε ξύπνιοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης από τον ΣΚΑΪ.

«Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες» υποστήριξε ακόμα.