Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ομονοούν ως προς την ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποκλοπών, ωστόσο όπως φαίνεται καταγράφονται διαφωνίες ως προς τον χρονικό ορίζοντα που θα έχει η έρευνα. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή έχει καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μονάχα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κάτι που έγινε το πρωί, και αναμένεται να τη στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την επόμενη Δευτέρα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Τα ερωτήματα προς διερεύνηση που θέτουν οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη αφορούν αποκλειστικά την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και περιορίζουν την χρονική περίοδο της έρευνας από το 2019 που ανέλαβε την εξουσία η Νέα Δημοκρατία, έως και σήμερα.

Ωστόσο, το κείμενο του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και η υπόθεση με τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας το 2016, που δεν διερευνήθηκε ποτέ. Εάν η συγκεκριμένη αναφορά ερμηνευτεί ως δυνατότητα επέκτασης της έρευνας και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, σε μια τέτοια περίπτωση θα πει «ναι» στην έρευνα το ΚΚΕ, καθώς το αφορά άμεσα.

Ωστόσο από τον Περισσό δεν αποκλείουν να κατατεθεί ξεχωριστή πρόταση από το ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή. Την ίδια ώρα, χρονική επέκταση της έρευνας και πριν το 2019, ζητούν Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καθώς επίσης και η Νέα Δημοκρατία, οπότε με αυτά τα δεδομένα μένει να οριστικοποιηθεί η θέση που θα γυρίσει σε μία τέτοια περίπτωση η Κουμουνδούρου.