Σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα συναντήθηκαν σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα, και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Η υφυπουργός συνεχάρη τον κ. Καμίνη για την επιτυχία του στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η θητεία του στον δημαρχιακό θώκο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη.

Η κ. Νταλάρα και ο νέος Δήμαρχος συζήτησαν κυρίως θέματα που αφορούν το κέντρο της πόλης. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων συνεργασίας Υπουργείων και φορέων, που έχουν εκπονηθεί κατά το παρελθόν, όπως το «Δράση για την Αθήνα» (με επισπεύδον το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή το «Αθήνα 2014» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η υφυπουργός και ο κ. Καμίνης συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το μεταναστευτικό, όπως η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, αλλά και η περιθωριοποίηση τμημάτων του πληθυσμού, είτε είναι γηγενείς είτε μετανάστες.

Τέλος, η κ. Νταλάρα επεσήμανε το ρόλο που μπορεί να παίξει ο Δήμος στην ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα των μεταναστών στην Ελλάδα και την καλλιέργεια πνεύματος ανεκτικότητας, αλλά και την προώθηση προγραμμάτων στέγασης αστέγων και κατάρτισης ανέργων.