Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι πλέον οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται και επέκρινε την κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει θεσπίσει, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι αποτελεσματικά.

«Η διεύρυνση των ανισοτήτων δεν ανακόπτεται με ημίμετρα, αλλά με πολιτικές στήριξης των πλέον ευάλωτων», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τέτοιες πολιτικές είναι η πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος.

«Λύσεις υπάρχουν. Αρκεί να υπάρχει και η αναγκαία πολιτική βούληση», ανέφερε στη συνέχεια, επικρίνοντας την κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, «επαίρεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κλείνοντας τα μάτια στη ζοφερή μεγάλη εικόνα». «Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει ουσιαστικά εξανεμιστεί, μπροστά στη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, που τρέχει ήδη με ρυθμούς 1995, ολοένα ψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!» προσέθεσε στην ανακοίνωση.