Μιζέρια καταλογίζουν κυβερνητικές πηγές σε όσους αντέδρασαν από την αντιπολίτευση όσον αφορά στην εξαγγελία για την αγορά των F35 από τις ΗΠΑ.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει στο τέλος της δεκαετίας και να μην έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση των πτητικών της μέσων, άρα πρέπει να φροντίσει από τώρα ώστε να υπάρχει υπεροπλία της χώρας στο Αιγαίο. Προσθέτουν μάλιστα, ότι τα F35 θα πληρωθούν όταν θα γίνει η παραλαβή τους.

Πώς αποτιμούν την επίσκεψη Μητσοτάκη

Αναφορικά με την διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, την χαρακτηρίζουν απόλυτα επιτυχημένη υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κάνουν λόγο για μια χώρα πόλο σταθερότητας, δικαίου, ασφάλειας και ανάπτυξης η οποία κρατάει τα κλειδιά της ειρήνης και της ενεργειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικά για τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι πέρα από την ιστορική φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες, σήμερα έχουν αμοιβαία συμφέροντα και κοινές καταστατικές αρχές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.