Στην ιστορική του ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους Έλληνες των ΗΠΑ, αλλά και υπήρξε ένα θερμό χειροκρότημα όταν ανέφερε προσωπικότητας όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Άλμπερτ Μπουρλά και ο Τομ Χανκς.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του στο Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χανκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούνμπο.

Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά. Μια από τις αξίες είναι η σωφροσύνη. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η αλαζονεία είναι η χειρότερη απειλή για την δημοκρατία, τόνισε ο πρωθυπουργός και κλείνοντας είπε ότι οι Έλληνες και οι Αμερικανοί έχουν πολλά να συνεισφέρουν ως θεματοφύλακες της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση του λαού, από τον λαό για τον λαό θα θριαμβεύσει ξανά και σήμερα κομίζω την δέσμευση των Ελλήνων ότι είμαστε μαζί.

Ζήτω η φιλία της Ελλάδας και των ΗΠΑ».