Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τέθηκε μεταξύ άλλων και το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς αν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν οι δύο άνδρες, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, διότι ο Πρωθυπουργός, ύστερα και από τον συντονισμό που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Αθήνα, ήγειρε το κυπριακό πρόβλημα, ήγειρε τα θέματα που διαταράσσουν την ειρήνη ή αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή. Βεβαίως και ενημέρωσης θα τύχω μόλις ο Πρωθυπουργός επιστρέψει».

Απαντώντας στο εάν ο Μητσοτάκης μετέφερε εκ μέρους του και κάποιο μήνυμα προς τον κ. Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Μεγαλονήσου σημείωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε «την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για εξεύρεσης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και βεβαίως των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξάλλου, η ευκαιρία δίδεται επ’ αφορμή της παραβίασης του διεθνούς δικαίου με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποίησε η Τουρκία κατά την εισβολή του 1974».