Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τόνισε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν, ενώ ανέφερε πως η συμφωνία με την ONEX θα προχωρήσει κανονικά και θα φτάσει στη βουλή, καθώς αυτή είναι η απόφαση του πρωθυπουργού.

«Το Ναυπηγείο Ελευσίνος δεν κλείνει, τελεία και παύλα. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε το σχέδιο της ONEX», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα -και με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία ακόμη και εντός του Απριλίου- θα κατατεθεί στη Βουλή μια «πιο σύνθετη διάταξη, γιατί μέσα θα έχει όλο το σχέδιο εξυγίανσης. Όλη η συμφωνία με την ONEX θα φτάσει στη Βουλή θα είναι στη διάθεση των κομμάτων. Όλα τα κόμματα θα τοποθετηθούν επί του σχεδίου στη Βουλή και στο τέλος θα ψηφίσουν. Να ξέρουμε ο καθένας τι ψηφίζει και τι όχι».

Οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν στο εγχείρημα της ΟΝΕΧ

Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «όσον αφορά αυτό καθ’ αυτό το σχέδιο, πράγματι η αμερικανική κυβέρνηση μας έχει δώσει ισχυρές δεσμεύσεις, μόλις προ δύο εβδομάδων στο ταξίδι του κ. Παπαθανάση στην Ουάσιγκτον, ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα της ΟΝΕΧ, χρηματοδοτώντας το εμπορικό κομμάτι και συνεχίζει την κουβέντα με το Πολεμικό μας Ναυτικό για τα προγράμματα των κορβετών ή για όποιο άλλο πρόγραμμα θα έχει το Πολεμικό Ναυτικό στην πορεία -που θα είναι μια σχέση διαρκής πολλών ετών ούτως ή άλλως. Στο ιδιωτικό κομμάτι έχουμε τη συμμετοχή της Fincantieri αναλόγως με τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού».

Επίσης, χαρακτήρισε ως κρίσιμο μήνα τον Απρίλιο, διευκρινίζοντας ότι «όλα θα τελειώσουν μέσα στον Απρίλιο, δεν συζητείται. Ίσως και την άλλη εβδομάδα να είμαστε σε θέση να έχουμε έτοιμη τη διάταξη. Δεν είναι διάταξη, είναι πιο σύνθετη από διάταξη γιατί μέσα θα υπάρχει και όλο το σχέδιο εξυγίανσης. Η συμφωνία με την ΟΝΕΧ θα φτάσει όλη στη Βουλή, θα είναι στη διάθεση όλων των κομμάτων. Όλα τα κόμματα θα τοποθετηθούν επ’ αυτού του σχεδίου στη Βουλή και στο τέλος θα ψηφίσουμε. Και θα ξέρουμε ο καθένας τι ψηφίζει ή όχι».