Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του Newsbeast επιβεβαίωσε ότι πολλές εταιρείες λιανικής επιβάλλουν πλαφόν σε είδη στα σούπερ μάρκετ.

«Όντως συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο έτσι είχαν κάνει και στην πανδημία. Ήδη η κυβέρνηση έχει ζητήσει την δήλωση των αποθεμάτων σε μια σειρά προϊόντων και την Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης», είπε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι στην σύσκεψη αυτή ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι το θέμα των αποθεμάτων και των κινδύνων που υπάρχουν. «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Οικονόμου: Δεν θα ακυρωθεί κανένα πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

Δεν θα ακυρωθεί κανένα πρόστιμο που έχει επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60. Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε από το Newsbeast ποιο είναι το σκεπτικό της κυβέρνησης για την κατάργηση του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 από τις 15 Απριλίου.

«Ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής. Μέχρι και το πρώτο 15νθήμερο ισχύουν τα πρόστιμα και έχουν εισπραχθεί. Θα δοθούν αναλυτικά και στοιχεία. Η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι όσα έχουν επιβληθεί θα ακυρωθούν», είπε χαρακτηριστικά.