Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη προκλήθηκε στη Βουλή.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν το μέλος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά της ενεργειακής κρίσης και στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην αγορά προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Τους ελέγχους αυτούς όμως αμφισβήτησε ευθέως ο κ. Κατρίνης με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι. Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «δεν πρόκειται η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά να αφήσουμε τον ελληνικό λαό μόνο του στο μέτωπο κατά της ακρίβειας. Όλα τα εργαλεία που μπορεί το κράτος να χρησιμοποιήσει, θα τα χρησιμοποιήσει. Θα έχουμε αύξηση των τιμών, γιατί είναι αδύνατο να αποφύγουμε τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Για την αντιμετώπιση αυτού, έρχεται η κυβέρνηση να ενισχύσει το εισόδημα για να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τις συνέπειες». Ακολούθως ξεκαθάρισε πως οιέλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν κανονικά και τα πρόστιμα θα συνεχίσουν να πέφτουν σε εκείνους που ανεβάζουν παράλογα τις τιμές. Σημείωσε δε πως «είναι μια στιγμή δύσκολη για όλους, δεν μου αρέσουν τα πλαφόν, όμως στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί γιατί ο κόσμος είναι πιεσμένος, ο λαός υποφέρει και δεν μπορούμε να δώσουμε τη λανθασμένη εντύπωση ότι υπάρχει ανοχή σε αυτούς που αξιοποιούν τη συγκυρία για να βγάλουν κέρδος».

«Πρέπει να δείχνετε σεβασμό όταν ασκείται σε εμένα κριτική»

Ο κ. Κατρίνης όμως εξακολούθησε να αμφισβητεί τους ελέγχους στην αγορά και δη ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών.

Απαντώντας ο υπουργός, είπε στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ: «Θα πίστευα ότι με την καλή μας συνεργασία στο υπουργείο Υγείας, όταν σας είχα διορίσει, θα ξέρατε ότι είμαι επιμελής και εργάζομαι. Δεν πιστεύω να το ξεχάσατε. Και όταν σας πρότεινα για τον ΟΚΑΝΑ. Άρα πρέπει να δείχνετε έναν σεβασμό όταν ασκείται κριτική σε εμένα. Με εσάς το εκλαμβάνω προσωπικά και γίνομαι κακός».

Ο κ. Κατρίνης τότε του απάντησε: «Όταν κάποιος έχει ένδεια επιχειρημάτων καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και κακία. Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να έχει την άποψή του, όντως τον γνώρισα όταν ήμουν στον ΟΚΑΝΑ. Την περίοδο 2007 – 2011 κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν επιδίωκε να είναι κοντά στον Γεωργιάδη που καθόταν σε άλλα έδρανα (εννοούσε του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.). Ως υπουργός Υγείας με εξέπληξε με την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά που είχε, πιθανότατα λόγω της μετάβασης στο νέο πολιτικό χώρο».

«Χαίρομαι που θυμηθήκατε τη περίοδο 2007-2011, του ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης, όπου πράγματι πολλοί από σας δεν μας κάνατε καν παρέα. Αυτό ενισχύει όμως το επιχείρημά μου, γιατί από κει που δεν μας κάνατε παρέα, μας βάλατε στην κυβέρνηση. Υπουργός στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ήμουν ως βουλευτής ΛΑΟΣ. Θα είμαι εδώ για να θυμίζω στο ΠΑΣΟΚ, όσο και να θέλετε να έχετε αμνησία, ότι έχουμε υπάρξει μαζί στην ίδια κυβέρνηση και πάνω από μία φορά».