Μετά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη που με ανάρτησή του στο Twitter κράτησε ίσες αποστάσεις στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σήμερα ο επίσης ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου, έρχεται να δικαιολογήσει την εισβολή του Πούτιν. Μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι «το ΝΑΤΟ είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει την σοβιετική απειλή. Χωρίς αυτή έπρεπε να διαλυθεί, αλλά υπήρχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στην αρχή, μάλιστα, ο Πούτιν είχε ζητήσει ακόμη και την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έγινε. Η Ρωσία έγινε εχθρός. Το ΝΑΤΟ άρχισε έπειτα να επεκτείνεται προς Ανατολάς και τώρα ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν».

Ακολούθως προέβη σε μια ιστορική αναδρομή, σημειώνοντας πως «με τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 και την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου είχαμε βίαιη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Όταν τα κάνεις αυτά, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλοι, όπως συμβαίνει τώρα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, την Κριμαία ή τη Γεωργία στο παρελθόν. Θα την πληρώσουμε όλοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρεαστεί σημαντικά στις τιμές της ενέργειας. Δεν έχουμε αρκετά αποθέματα, άρα θα αυξηθεί η τιμή. Αν ο χειμώνας κυλήσει ήπια όπως μέχρι τώρα, ίσως αποφευχθεί μεγάλη πανευρωπαϊκή κρίση, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα».

Ακολούθως σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήθελαν να λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream 2, που ενώνει την Ρωσία με τη Γερμανία. Οι ΗΠΑ θέλουν επίσης να πουλήσουν το δικό τους φυσικό αέριο που φέρνουν με πλοία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως τα σχέδια των ΗΠΑ δεν μας συμφέρουν και η τάση των Βρυξελλών να ακολουθούν την Ουάσιγκτον αποδεικνύεται καταστροφική».