Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022, στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνονται η πανδημία του κορονοϊού, τα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, το ευρωπαϊκό εξάμηνο και οι εξωτερικές σχέσεις της Ένωσης.

Οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν επίσης συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την ενίσχυση της ετοιμότητας, της ικανότητας αντίδρασης και της ανθεκτικότητας της Ένωσης σε μελλοντικές κρίσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ακρόαση σχετικά με το Κράτος Δικαίου στην Πολωνία. Η γαλλική Προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, ενώ θα συζητηθούν και οι σχέσεις ΕΕ- Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερή συνάντηση με τον επίτροπο Προϋπολογισμού και Διοίκησης Γιοχάνες Χαν.