Αντιπαράθεση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, και του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης.

«Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σας κρατάει, σημαίνει ότι έχει και αυτός την πλήρη ευθύνη για τις σχέσεις διαπλοκής, συναλλαγής, που χτίζει η κυβέρνησή σας με τους Φουρθιώτηδες. Λίστα Πέτσα, Φουρθιώτηδες, σχέσεις διαπλοκής, δεν θα σας σώσουν. Δεν πρόκειται να γλιτώσετε από την οργή του κόσμου για όσα έχετε κάνει. Για την πανδημία, για τον χιονιά, για την ανεργία, για τους εργαζόμενους, για την ακρίβεια. Δεν μπορείτε για πολύ ακόμα να επαφίεστε στις δάφνες των στημένων δημοσκοπήσεων», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής και κάλεσε την κυβέρνηση και τον κ. Γεραπετρίτη να παραιτηθούν:

«Εάν θέλετε πραγματικά να αξιολογηθείτε από τον κόσμο, παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές. Αυτό σας ζητάμε τρεις μέρες. Εσείς όμως ειδικά θα έπρεπε σήμερα τουλάχιστον, να έχετε την ίδια ευθιξία, ήδη από μόνος σας να έχετε παραιτηθεί. Δυστυχώς είναι μια πολύ μαύρη κηλίδα στη δικιά σας σύντομη πολιτική διαδρομή», σημείωσε.

Απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο κ. Σκουρλέτης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε μεταξύ άλλων πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για την επιδίωξη πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων. «Εγώ θέλησα να απαντήσω με πραγματικά περιστατικά και επιχειρήματα. Λυπάμαι πολύ κ. Σκουρλέτη διότι αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι απλώς να δημιουργήσετε μια απόλυτη σύγχυση για την πραγματικότητα για την επιδίωξη πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων. Και δυστυχώς αποδεικνύετε αυτό το οποίο είπα, ότι προκειμένου να ικανοποιήσετε τις πολιτικές σας επιδιώξεις, δεν ροδείτε προ ουδενός. Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, χρησιμοποιείτε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Ακούσαμε εδώ στο χώρο της Βουλής ότι δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι πρόκειται για προϊόν εγκλήματος αυτό το οποίο διακινείτε εσείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σκουρλέτη, στην οποία ο υπουργός απάντησε λέγοντας:

«Έχετε πολύ ικανούς νομικούς στην κοινοβουλευτική ομάδα για να δείτε ότι εκείνα τα οποία παραβιάζουν το απόρρητο των επικοινωνιών, είναι προϊόν εγκλήματος. Και εκείνος ο οποίος τα διοχετεύει και τα μεταδίδει εξίσου καθίσταται σε αυτό υπόλογος».

«Σε αυτή την κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, δεν έχει υπάρξει ποτέ, ούτε μία στιγμή, η οποία να εξυπηρετήθηκε ιδιωτικό συμφέρον. Θα ήμουν πολύ καλύτερα, όπως και να έχει το πράγμα, να βρισκόμουν και εκτός πολιτικής», ξεκαθάρισε στη συνέχεια.

«Έχω απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μου. Απέναντι στα φαινόμενα το οποία είπατε, δεν ικανοποιήθηκε ούτε ένα αίτημα, παραπέμφθηκε με δική μας πρωτοβουλία στη Δικαιοσύνη, προφυλακίστηκε, κατέθεσα μήνυση. Εάν θεωρείτε ότι αυτά δεν αποδεικνύουν επαρκώς την ακέραιη στάση της κυβέρνησης, λυπάμαι πολύ, θα πρέπει να ανατρέξετε στα ίδια πεπραγμένα για να δείτε αν πραγματικά αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί ή όχι το δημόσιο συμφέρον», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.