«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη βούλιαξε στο χιόνι», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, ασκώντας κριτική στη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα από την κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, «οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την κακοκαιρία» αλλά «φαίνεται ότι δεν έφτασε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου, στο επιτελικό κράτος και στους αρμόδιους υπουργούς» μιας και που «χιλιάδες πολίτες βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες στην Αττική Οδό, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας».

Την ίδια ώρα, «πολλές περιοχές της Αττικής μένουν για ώρες χωρίς ρεύμα».

Καταλήγοντας ο κος Κατρίνης τονίζει πως «το κράτος είναι απόν και οι υπεύθυνοι αυτής της επίδειξης ανικανότητας μεταθέτουν αλλού τις ευθύνες. Σήμερα, αποδείχθηκε ότι το περίφημο ‘επιτελικό κράτος’ του κ.Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια επικοινωνιακή φούσκα. Τις ευθύνες θα τις αποδώσουν οι πολίτες».

Ανδρουλάκης: Ανεπαρκές το επιτελικό κράτος, χιλιάδες ταλαιπωρούνται στην Αττική Οδό

Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για το ίδιο θέμα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται στην Αττική Οδό και σ΄ άλλα σημεία τις τελευταίες ώρες από το ανεπαρκές ‘επιτελικό’ κράτος της ΝΔ», παρότι «εδώ και μέρες υπάρχει ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα».

«Όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προετοιμασία», κατέληξε.