Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εισήχθη από την κυβέρνηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαβούλευση επί του νομοσχεδίου και επειδή η Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας το επιτρέπει, αποφασίστηκε – παρά το χαρακτήρα του κατεπείγοντος – αύριο να κληθούν προς ακρόαση φορείς στην Επιτροπή και στη συνέχεια να διεξαχθεί η επί των άρθρων συζήτηση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή για συζήτηση και ψήφιση, καθώς, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, επείγει η θεσμοθέτηση των θεμάτων του νομοσχεδίου, σημειώνοντας μάλιστα πως οι ημερομηνίες πλέον είναι ανελαστικές και για τις εξετάσεις των μαθητών.

Αντιδράσεις, ωστόσο, υπήρξαν, ως προς την διαδικασία του κατεπείγοντος, από την πτέρυγα της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε να διευρυνθεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου, καθώς άπτεται πολύ καίριων ζητημάτων.

Η ακρόαση 14 φορέων καθορίστηκε για αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι, η δε συζήτηση επί των άρθρων αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.