Στοχευμένοι έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί.

Στην σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να είναι εντατικοί και εκτεταμένοι τόσο για την τήρηση του ωραρίου, όσο και των μέτρων που αφορούν στους καθήμενους, στον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στην απαγόρευση της μουσικής.

Εκτός όμως από αυτούς τους ελέγχους, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, όπως και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όσον αφορά στους ελέγχους για πάρτι σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους απαγορεύεται για παράδειγμα η διεξαγωγή τους σε πολυκατοικίες με συμμετοχή κόσμου και με μισθωμένο DJ και μάλιστα με εισιτήριο.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι όταν ένα εστιατόριο ή ένα κέντρο διασκέδασης κλείνει για παραβίαση των μέτρων δεν θα του δίνεται η δυνατότητα να ξανανοίγει αλλάζοντας υπεύθυνο – γνωστοί και ως «αυτοφωράκηδες».

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Αναλυτικά η ΚΥΑ