«Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία της ΕΕΤΤ»

Κατηγορώ του «Ποταμιού» κατά του Χρήστου Σπίρτζη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:56
29/04/2015
«Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία της ΕΕΤΤ»
3
loading

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία της ΕΕΤΤ, με πρόσχημα τα προβλήματα στη μετάδοση προγράμματος τηλεοπτικών σταθμών με ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας DIGEA, θεωρεί το Ποτάμι την ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη να στείλει επιστολή στην ΕΕΤΤ ζητώντας την παραίτηση της διοίκησής της.

«Δείχνει σε κάθε ευκαιρία την αλλεργία της απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές και σε οτιδήποτε δε βρίσκεται υπό τον κομματικό έλεγχό της», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του κόμματος. «Αντί να ζητήσει ενημέρωση και να μεριμνήσει για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, που αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη της ΕΕΤΤ, εκδίδει δελτία Τύπου ζητώντας παραιτήσεις για προφανείς κομματικές σκοπιμότητες», προστίθεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η ΕΕΤΤ με βάση την κοινοτική νομοθεσία είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή και οφείλει να ενεργεί ανεξάρτητα και να μη ζητεί ούτε να λαμβάνει οδηγίες ή να δέχεται πιέσεις από κανέναν άλλο φορέα σε σχέση με την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων που της ανατίθενται.

Το Ποτάμι αναφέρει, επίσης, ότι κ. Σπίρτζη ότι «παραβιάζει κατάφωρα αυτές τις αρχές», «και φθάνει μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για "λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή», δείχνοντας «με αυτό τον τρόπο την περιφρόνησή του απέναντι στην νομοθεσία της ΕΕ και στην εθνική νομοθεσία» και τον κατηγορεί πως «ίσως έχει ήδη στο μυαλό του τα κομματικά στελέχη που θέλει να τοποθετήσει στην ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της λογικής των "δικών μας παιδιών" που είναι κυρίαρχη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως αποδείχθηκε στην Παιδεία, την Υγεία και στους οργανισμούς του Δημοσίου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Sotiris

  εσείς εκεί κάτω στο ποτάμι, σας πήρε το ποτάμι ή είστε από αλλού ? από άλλη χώρα ?
  είχε κάπου άδικο ο Σύριζα για την ΕΕΤΤ που την ονόμασε "λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή" ...... μή τρελλαθούμε κιόλας ! ! ! ! ! !

 2. avatar bigakis

  Αμαν πια με τις δηλώσεις του ποταμιού.
  Τόσες λίμνες και τόσους βάλτους έχει η χώρα μας.

 3. avatar Dimitrios Krystallis

  Ο Σπρίτζης του Βελουχιώτη? Κατα συνέπεια και ο Στρατούλης θα πρέπει να ζητήσει την παραίτηση της Δοιηκήσεως των Ελληνικών Τραπεζών για την τεχνική καθυστέρηση του
  συστήματος ΔΙΑ. Θέλουν να τα ξηλώσουν όλα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει