Την επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη ισότητας των φύλων στις πολιτικές των περιφερειών και των δήμων, επισήμανε
η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, σε ημερίδα με θέμα «Ισότητα των Φύλων και Τοπική Αυτοδιοίκηση», χτες στην Πάτρα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, διευκρίνισε, ως «εξουσία εγγύτερη στον πολίτη» και άρα περισσότερο προσβάσιμη στην τοπική κοινωνία, αποτελεί βασικό φορέα άσκησης πολιτικής και προνομιακό πεδίο για την προώθηση της ισότητας.

«Τώρα είναι η στιγμή, η οπτική του φύλου στη χάραξη των πολιτικών, να αποτελέσει ένα ”ορατό” πεδίο στρατηγικής στόχευσης», σημείωσε και προσέθεσε πως στο πλαίσιο αυτό, η ΓΓΙΦ θα συμβάλει στη συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ), σε κάθε περιφέρεια.

Παράλληλα, ανέφερε, προωθείται και η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο της οποίας κάθε δήμος καλείται να συγκροτήσει Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ).

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η κ. Κούβελα επισκέφθηκε το τοπικό Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της βίας των γυναικών και τον ξενώνα φιλοξενίας των γυναικών θυμάτων βίας και υποσχέθηκε στους συμβούλους τους, στενή συνεργασία.

Τέλος στη συνάντηση της με το δήμαρχο Πατραίων, Κώστα Πελετίδη, συζήτησαν για την ισότητα και την αναγκαιότητα λήψης σχετικών πρωτοβουλιών από το δήμο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.