Το πρώτο τετ α τετ μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής θα έχουν αύριο ο νέος πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και δη εκτός Ελλάδος. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, στο κλαμπ του οποίου το ΚΙΝΑΛ μετέχει ως μέλος ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ως παρατηρητής καθώς το δικό του κόμμα ανήκει στην ευρωομάδα της Αριστεράς.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μετέχει έστω και ως παρατηρητής στη Σύνοδο δεν άρεσε ιδιαίτερα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά καθώς η Χαριλάου Τρικούπη τον αντιμετώπιζε «σαν… λύκο σε κοπάδι με πρόβατα που επιχειρεί να υφαρπάξει ψήφους» όπως μας δηλώνουν οι γνωρίζοντες και ακόμη περισσότερο δεν αρέσει στον Νίκο Ανδρουλάκη που θέλει να περιχαρακώσει τον πολιτικό του χώρο προκειμένου να σταματήσουν οι διαρροές στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε προτείνει να στείλει το ΚΙΝΑΛ επιστολή στους Σοσιαλιστές με την οποία θα ζητείται να μπει τέλος στην παρουσία του κ. Τσίπρα στις συνεδριάσεις των Ευρωσοσιαλιστών.