«Αν κάποιος πρέπει να απολογηθεί είναι ο κ. Βαρβιτσιώτης, που με τις επιλογές του, τις πράξεις του και τις παραλήψεις του, παρέδωσε το χάος που με αδιάψευστα νούμερα περιγράψαμε στην προχθεσινή μας δήλωση και καθημερινά με υπερβάσεις προσπαθούμε να συμμαζέψουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας σε δήλωση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί στους κατοίκους του κέντρου, στους νησιώτες και στα στελέχη του Λιμενικού, για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της».
 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει, ακόμα και τώρα, να λειτουργεί στο μεταναστευτικό περισσότερο ως “κυβέρνηση διαμαρτυρίας” παρά ως “κυβέρνηση λύσεων”».
 
Επίσης, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι μόλις προχθές απάντησε «με στοιχεία και αριθμούς» ενώ συμπλήρωσε πως «”οι καιροί ου μενετοί” για διάλογο στο επίπεδο που επιλέγει ο πρώην υπουργός να αντιπαρατεθεί».