«Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές έχει κυρίως πολιτικό χαρακτήρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μιλώντας στο Mega.

Για τα σημεία διαφωνίας -ασφαλιστικό, εργασιακά, ΦΠΑ και ιδιωτικοποιήσεις- ο κ. Χουντής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει πίσω σε πράγματα που είχε το email Χαρδούβελη ή οι μνημονιακές πολιτικές.

«Δεν θα πάμε πίσω και γιατί δεν έχουμε τέτοια εντολή, το αντίθετο θα έλεγα, δηλαδή», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, σημειώνοντας η συζήτηση του ασφαλιστικού είναι θέμα της Ελλάδας και δεν πρέπει να μπαίνει στη διαπραγμάτευση.

Ο ίδιος επισήμανε ωστόσο ότι υπάρχει συμφωνία στα θέματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου.

Ο κ. Χουντής εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ωστόσo: «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση αυτός ο χρόνος να περνάει χωρίς να γίνεται τίποτα γιατί ουσιαστικά υπακούει στη δική τους λογική, στη λογική ορισμένων ότι μέσω της κοπώσεως και της εξαντλήσεως θα παραδοθεί και θα υποβαθμιστεί η ελληνική κυβέρνηση πράγμα που σημαίνει θα την απονομιμοποιήσουμε».