Τα ονόματα των στελεχών που θα αναλάβουν τις θέσεις – κλειδιά στο Κίνημα Αλλαγής επιλέγει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης που συσκέπτεται στη Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προτείνει για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον 46χρονο βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος και θα κληθεί να δώσει τη μάχη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού για το 2022 που ξεκινάει το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Ανδρουλάκης αμφιταλαντευόταν μεταξύ του κ. Κατρίνη και του πολύπειρου πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα παραμείνει ως πρώτος κατά σειρά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ. Ενδεχομένως τη θέση του δεύτερου κατά σειρά κοινοβουλευτικού εκπροσώπου να αναλάβει η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου που στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο και αυτή την ώρα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το πιθανότερο είναι να καταληφθεί από τη βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ αναπληρωτής γραμματέας ενδεχομένως να αναλάβει ο Γιώργος Αρβανιτίδης που στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι παραπάνω κινήσεις καταδεικνύουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης επιθυμεί να διατηρήσει ισορροπίες στο κόμμα, χωρίς αποκλεισμούς οποιασδήποτε τάσης.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις 16:00 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της πρώτης μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Νίκο Ανδρουλάκη που θα δώσει και το στίγμα των πολιτικών προθέσεών του.