Εκτός από τις γαλλικές φρεγάτες Belh@rra, το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας είναι έτοιμο να επενδύσει και στην αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν πως πολύ σύντομα θα αποκτήσουμε τουλάχιστον πέντε υπερσύγχρονα drones, που θα αναλάβουν συγκεκριμένες αποστολές επιτήρησης και περιπολίας όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Οι επιτελείς του Πενταγώνου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα UAV’s αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο, κυρίως όταν τα μεγάλα πλοία του στόλου μας βρίσκονται εν πλω και θέλουν να εκτελέσουν μια αποστολή αναγνώρισης και επιτήρησης, καθώς πλέον με τα συγκεκριμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν χρειάζεται να κάνεις χρήση του ελικοπτέρου που έχουν συγκεκριμένοι τύποι πλοίων (π.χ. οι φρεγάτες) στο υπόστεγο της πρύμνη τους. Συν τοις άλλοις είναι πολύ πιο οικονομικά σε σχέση με τα καύσιμα του ελικοπτέρου και δεν χρειάζεται να επιστρατεύσεις τα πληρώματα των πτητικών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού με το παραμικρό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό ήταν ο μόνος κλάδος μέχρι τώρα που δεν διέθετε drones, σε αντίθεση με την Πολεμική Αεροπορία που διαθέτει τα ελληνικής κατασκευής «Πήγασος» και τον Στρατό Ξηράς που χρησιμοποιεί οκτώ γαλλικής προέλευσης UAV’s Sperwere. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι φρεγάτες Belh@rra που θα αποκτήσουμε, θα έχουν η καθεμία και από ένα μη επανδρωμένο σκάφος, καθώς αποτελεί οργανικό μέρος του πλοίου.