Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι στη Γκάνα και την Γκαμπόν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει από αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να έχει επαφές με τους ομολόγους του από τις δύο αυτές αφρικανικές χώρες. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η συγκεκριμένη επίσκεψη στην υποσαχάρια Αφρική;

Γιατί σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τόσο η Γκάνα όσο και η Γκαμπόν αναλαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και για δύο χρόνια, θέση μη μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που σημαίνει ότι η γνώμη τους θα μετράει όταν συζητηθούν ζητήματα όπως είναι το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη ή γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των διπλωματικών σχέσεων και της αγαστής συνεργασίας, η Ελλάδα θα δωρίσει 150.000 εμβόλια κατά της πανδημίας του κορονοϊού στην Γκάνα και άλλες 200.000 στη Γκαμπόν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.