Εκκεντρικός στις τοποθετήσεις του όπως πάντα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι «στο τέλος, η Ελλάδα θα μπει στο Βερολίνο».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, ο κ. Ζουράρις μιλώντας στο Βήμα fm εκτίμησε ότι «θα υποχωρήσουν πάλι οι Γερμανοί» και η Ελλάς, «η οποία μόνη της, η Ελλαδίτσα με τα 600.000 των τετραγωνικών χιλιομέτρων του ενιαίου χώρου Αιγαίου, Νοτίας Κρήτης, Λιβικού Πελάγους και Ιονίου, βεβαίως είναι μεγαλύτερης γεωστρατηγικής σημασίας από τη Γερμανία» και πως «στο τέλος, εμείς θα μπούμε στο Βερολίνο, όπως πάντα».

Αναφερόμενος στο ταξίδι Τσίπρα στη Γερμανία και τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Ζουράρις σημείωσε ότι «για πρώτη φορά Έλλην πρωθυπουργός, σε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρει το πρόγραμμα των γερμανικών επανορθώσεων και του γερμανικού δανείου και την Siemens».

Από το στόχαστρο του βουλευτή των ΑΝΕΛ δεν διέφυγε και το ινστιτούτο Γκαίτε, με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλώνοντας ότι «το Γκαίτε είναι υπό δήμευση πάντοτε και τόνισε πως
ο πρωθυπουργός «το πήρε πίσω προσωρινώς, μέχρι να το ξαναθέσει».

«Όταν παραχωρείς χώρο, για να κάνεις μετά επίθεση, τα λεφτά θα τα βρουν. Διότι οι Γερμανοί προχωρούν από νίκη εις νίκη συνεχώς και στο τέλος μπαίνουν οι Ρώσοι στο Βερολίνο ή προχωρούν οι Γερμανοί από νίκη εις νίκη και στο τέλος μπαίνει η γαλλική επαναστατική στρατιά του Ρήνου στο Βερολίνο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Ζουράρις τόνισε ότι «εφόσον η Ελλάς, επισήμως, το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, εκτός από εμένα , νομίζω και οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν ότι θα δεχτούμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, σημαίνει ότι οι κεντρικοί Μακεδόνες, οι κυρίως Μακεδόνες, θα είναι αυτοί».

«Κι εγώ πού είμαι Σαλονικιός και ο κοντοχωριανός μου από τα Στάγειρα, ο Αριστοτέλης, τι θα είμαστε εμείς; Παραλίγο Μακεδόνες, δευτεροκλασάτοι; Άρα, είμαι κι εγώ ως Σαλονικιός, Σκοπιανός, βεβαίως», κατέληξε.