«Στην Ελλάδα δεν μπορώ να δουλέψω ούτε καν να κυκλοφορήσω, κυκλοφορώ με ασφάλεια δεν μπορώ να πάω σινεμά ούτε με τη γυναίκα μου. Αυτή είναι η μοίρα του υπουργού του μνημονίου. Αν δεν υπήρχε αυτή η δίκη θα βρισκόμουν στο εξωτερικό για δουλειά. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω», είπε κλείνοντας την πολύωρη απολογία του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Είχε προηγηθεί το σχόλιο του προέδρου όταν αναφερόμενος στο βιογραφικό του κατηγορούμενου είπε πως έχει πλούσια ακαδημαϊκή και πολιτική δράση.

Για σκευωρία σε βάρος του μίλησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Θα ήθελα να υπάρχει και το cd και το USB αν και δεν ξέρω τελικά σε τι θα βοηθούσε», απάντησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση αρεοπαγίτη αν θεωρεί δυσμενές η όχι το γεγονός ότι δεν υπάρχει το USB που έδωσε στον Ιωάννη Διώτη σε συνάρτηση με την απώλεια του CD.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός εκτίμησε ότι έκανε λάθος στην επιλογής του κ. Διώτη για να αναλάβει το ΣΔΟΕ «θεωρώ ότι έκανα λάθος ως προς την επιχειρησιακή του δυνατότητα μέσα στο ΣΔΟΕ. Τελικά θέλαμε για αυτή τη θέση το προφίλ ενός ανθρώπου που να μπορεί να λειτουργήσει στην υπηρεσία και όχι έναν εισαγγελέα» είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έδωσε ολόκληρη τη λίστα στον Γ. Καπελέρη και επέλεξε τον διάδοχο του Ιωάννη Διώτη ο κ. Παπακωνσταντινου υπογράμμισε «έκανα προσπάθεια πιλοτικής εφαρμογής για τα 20 αρχεία. Κάποια στιγμή θα πήγαινε το σύνολο της λίστας . Όταν δηλαδή ξεκαθάρισαν κάποια θεσμικά θέματα». Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι δεν ισχυρίζεται πως αλλοίωσε τη λίστα ο κ. Διώτης.

Ερ. Αφήνετε όμως υπονοούμενα.

Κατηγορούμενος: Ναι για το περιβάλλον του. Εγώ του έστειλα το cd από γραφείο μου από όπου θεωρώ ότι δεν πειράχτηκα από κανέναν.

Ερ. Ας δίνατε 100 ονόματα κάθε εβδομάδα.

Κατηγορούμενος: Έχουν περάσει τρία χρόνια και έχουν κάνει 30 υποθέσεις.

Έρ. Λέτε ότι είναι σκευωρία με στόχο εσάς;

Κατηγορούμενος:
Ναι δεν ξέρω ποιον άλλον μπορεί να στόχευε.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη οπότε και θα αγορεύσει η εισαγγελέας.