Συνολικά έξι βουλευτές του Ποταμιού παραιτούνται του δικαιώματος βουλευτικού αυτοκινήτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος. «Εκτός από τους ήδη γνωστούς, από χθες, Σταύρο Θεοδωράκη, Παναγιώτη Καρκατσούλη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργο Αμυρά, Σταυρούλα Αντωνάκου, προστίθεται και ο βουλευτής Σερρών Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, που χθες απουσίαζε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης, λόγω υποχρεώσεών του στον νομό Σερρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έχει κάνει χρήση του προνομίου αυτού, με δήλωσή του, υπενθυμίζει ότι το 2011 είχε αποστείλει επιστολή σε όλους τους συναδέλφους του βουλευτές με την οποία ζητούσε οικειοθελώς να παραιτηθούν όλοι τους από το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου και να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

«Τότε ήμουν πολύ μόνος, καθώς μια συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ είχε ακολουθήσει το παράδειγμά μου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη χαρά του διότι σήμερα, έστω και με καθυστέρηση, η Βουλή αντιλαμβάνεται ότι πρέπει και οι βουλευτές να δώσουν το καλό παράδειγμα και αποποιηθούν κάποια προνόμια, τα οποία στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα τα χαρακτήριζε κανείς υπερβολικά. «Δυστυχώς πολλοί νέοι βουλευτές, ειδικά νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την παρότρυνση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και δέχθηκαν το προνόμιο του αυτοκινήτου. Ο καθένας κρίνεται με βάση τις προσωπικές του επιλογές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτημα για τη Διάσκεψη των Προέδρων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έθεσε ζήτημα διότι δεν έχει λειτουργήσει ακόμη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με συνέπεια η ημερήσια διάταξη να καθορίζεται με ευθύνη της Προέδρου. «Αυτή είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνονται τα κόμματα για τις πρωτοβουλίες που αφορούν την ημερήσια διάταξη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε την πρόεδρο της Βουλής από αυτή την Πέμπτη να συγκαλέσει τη σύσκεψη των Προέδρων «ώστε αυτή η απαράδεκτη πρακτική να μη συνεχιστεί».