Το σχόλιο του Νίκου Δένδια περί «ακροδεξιών γκουπούσκουλων» σχολίασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία «ενιαία δημοκρατική, ευρωπαϊκή, σύγχρονη παράταξη που 40 χρόνια δεν τόλμησε ποτέ κανείς, ούτε ένα απλό στέλεχος, να αμφισβητήσει την ιδεολογία της».

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Γιακουμάτος επισήμανε ότι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός και πρόσθεσε: «Μετά ήρθε ο Κώστας Καραμανλής και βάλαμε το μεσαίο χώρο, παρυφές της δεξιάς με παρυφές της αριστεράς και τώρα μιλάμε και μιλάω και εγώ για την κοινωνική κεντροδεξιά. Ουδέποτε υπήρξαν γκρουπούσκουλα».

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός σημείωσε επίσης: «Εμένα με στεναχώρησε πάρα πολύ από τον Νίκο αυτή η φράση. Εκτός αν δεν ξέρει τι σημαίνει; Γκρουπούσκουλο είναι μία μικρή ομάδα, είναι γαλλική λέξη, πολιτική, δηλαδή μία τάση ακραίων αριστερών και δεξιών παρατάξεων και χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά άκρατες ιδεολογίες. Αυτή είναι η ετυμολογία της λέξης. Και το ερώτημα είναι μήπως πρέπει ο Νίκος να ζητήσει συγγνώμη; Να ανακαλέσει. Εγώ δεν αισθάνομαι να είμαι γκρουπούσκουλο. Αυτή η παράταξη είναι βαθιά δημοκρατική. Είναι μία παράταξη που έχει δώσει πάρα πολλά».