Πανελλήνια συγκίνηση σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, που πέθανε σήμερα το πρωί, μετά από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πέθανε όρθια και δίνοντας σκληρή μάχη με την ασθένεια που της στέρησε τους γονείς της, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή στην ίδια ηλικία με τη Φώφη Γεννηματά.

Όλη η Ελλάδα υποκλίθηκε στην αξιοπρέπεια και τη δύναμη της Φώφης Γεννηματά και τόσο ο πολιτικός, όσο και ο επιχειρηματικός και αθλητικός κόσμος αποχαιρέτησαν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να κηρυχθεί την Τετάρτη (27/10) εθνικό πένθος για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Την ίδια ημέρα θα τελεστεί και η κηδεία της Φώφης Γεννηματά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται πως η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργείας υπουργού.

Φώφη Γεννηματά: Μια ζωή γεμάτη μάχες με αξιοπρέπεια

Όσοι γνώριζαν την 56χρονη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλούσαν πάντοτε για έναν άνθρωπο που παρά τις αντιξοότητες της ζωής, δεν το έβαζε εύκολα κάτω και κυρίως δεν έκρυψε ποτέ την ασθένειά της.

«Δεν μου αρέσει το κρυφτούλι. Πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού γύρω από το θέμα του καρκίνου. Όλες οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας και κυρίως να παίρνουμε θάρρος η μια από την άλλη. Καμία δεν είναι μόνο και δεν πρέπει να είναι μόνη. Το μήνυμά μου είναι ότι η ζωή δεν σταματά, δεν είσαι λιγότερο γυναίκα, μη δειλιάσεις, πάλεψέ το, μπορείς να νικήσεις». Αυτό έκανε και η ίδια, το πάλεψε μέχρι τέλος.

Φώφη Γεννηματά: Φορτισμένο το κλίμα στη Βουλή – Αγκαλιές και δάκρυα για τον θάνατό της

Στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης καταγράφηκαν στη Βουλή στην είδηση του θανάτου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Βουλευτές όλων των κομμάτων έσπευσαν στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά, όπου αρκετοί άφησαν ένα μπουκέτο λουλούδια.

Η συγκίνηση ήταν εμφανής στην αίθουσα της Ολομέλειας, η Άννα Καραμανλή ξέσπασε σε κλάματα ενώ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, βουλευτές αγκαλιάζονταν. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου έμοιαζαν σαστισμένοι από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Μαύρο πανί και μια ανθοδέσμη στη Χαριλάου Τρικούπη

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στο πολιτικό «σπίτι» της Φώφης Γεννηματά τη Χαριλάου Τρικούπη. Από την ταράτσα του κτιρίου που βρίσκονται τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής κρέμεται ένα μαύρο πανί καθώς η παράταξη πενθεί για τον θάνατο της προέδρου ενώ στην είσοδο βρίσκεται μια ανθοδέσμη και μια φωτογραφία της προέδρου.

Η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια ενώ οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν την είδηση του θανάτου της που έσκασε «σαν βόμβα» νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.