Με μπουκέτα από λευκά τριαντάφυλλα γέμισε το έδρανο της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής όπου καθόταν η πρόεδρος του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Πρώτος έκανε την κίνηση ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας, ο οποίος σιωπηλός και εμφανώς συγκινημένος, άφησε την ανθοδέσμη στο έδρανο, εκ μέρους ολόκληρης της Βουλής των Ελλήνων.

Ακολούθως εισήλθε στην αίθουσα κρατώντας επίσης ένα μπουκέτο με λευκά τριαντάφυλλα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, ακολουθούμενος από τον Κώστα Σκανδαλίδης και αντιπροσωπεία του κόμματος.

Όπως είπε αργότερα ο κ. Τασούλας, «είναι αγκαλιασμένα τα λουλούδια που αφήσαμε, με τα τριαντάφυλλα που άφησαν οι βουλευτές της. Ωραία λουλούδια κι άσπρα, ως ταίριαζαν πολύ στην προσωπικότητά της, στους αγώνες της αλλά και στην παρακαταθήκη της που είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί». Παράλληλα κάποιοι άλλοι συνάδελφοί της άφησαν μεμονωμένα λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα στη μνήμη της.

Ακριβώς δίπλα από το έδρανό της κάθισε ο Κώστας Σκανδαλίδης και παραδίπλα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εμφανώς συγκλονισμένος από το γεγονός.