Στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος ανακοίνωσε πως διακόπτονται οι εργασίες του Κοινοβουλίου για μια εβδομάδα ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της.

Είχε προηγηθεί συνεννόηση του κ. Τασούλα με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Σημειώνεται πως η τελευταία ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή ήταν στις 7/10 στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία.

«Η σημερινή συνεδρίαση αρχίζει και τελειώνει αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής κατά την έναρξη της επικείμενης συζήτησης του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση του υπαίθριου εμπορίου, μετά τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής διακόπτονται οι εργασίες του Κοινοβουλίου για μια εβδομάδα ως ελάχιστο φόρο τιμής για την εκδημία της, ενώ σύντομα θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση προς το πρόσωπό της.

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, «η θλίψη και η συντριβή που όλοι νιώθουμε, επιβάλλει να αποφασίσουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου γι’ αυτή την εβδομάδα ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της. Πριν από ελάχιστα λεπτά συνομίλησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μόλις είχε προσγειωθεί στο Ριάντ και συμφωνήσαμε ώστε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με τα λοιπά κόμματα συμφωνήσαμε επίσης ομοφώνως μα παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ,αι θα συνεννοηθούμε τι θα κάνουμε την επόμενη εβδομάδα.

Η Βουλή των Ελλήνων σήμερα γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου. Σε συνεδρίαση της Ολομελείας, την οποία θα συναποφασίσομε, θα αφιερωθούμε όλοι εις το να τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, μιας άξιας γυναίκας, μιας αφοσιωμένης μητέρας, μιας αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού που παρά την τεράστια δοκιμασία υγείας που αντιμετώπιζε, μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις. Η Φωτεινή Γεννηματά, υπηρέτησε με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα σημαντικά υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ εξελέγη πολλές φορές βουλευτής έχοντας πάντα τη λαϊκή στήριξη».

Και συνέχισε: «Αντιλαμβανόμενοι το πλήγμα που υπέστη η οικογένειά της, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η σύζυγος και μητέρα τους, υπήρξε μια συνάδελφος που όλες και όλοι εκτιμούσαμε βαθύτατα και θαυμάζουμε και τώρα που έχουμε την εικόνα της δεινής αναμέτρησης με τον καρκίνο, αντιλαμβανόμαστε το πάθος της για τη δημόσια υγεία, για τη βελτίωση των δομών υγείας, γι αυτή την εμμονή της στην ανάγκη η πολιτεία διαχρονικά να στηρίξει.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, εκ μέρους όλης της Βουλής εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια και είμαι βέβαιος ότι στην Ολομέλεια που θα διοργανώσουμε σύντομα για να τιμηθεί η μνήμη της, θα αναδειχθεί όλη η πορεία της στο δημόσιο βίο.

Τα λουλούδια που άφησα εκ μέρους της Βουλής στο έδρανό της είναι αγκαλιασμένα με τα λουλούδια που άφησαν οι βουλευτές της. Ωραία λουλούδια κι άσπρα, ως ταίριαζαν πολύ στην προσωπικότητά της, στους αγώνες της αλλά και στην παρακαταθήκη της που είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί». Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η λήξη των εργασιών.