Πιο φτωχός είναι ο πολιτικός χώρος από σήμερα, Δευτέρα (25/10), ημέρα κατά την οποία η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στον «Ευαγγελισμό», όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο βδομάδες.

Η τραγική είδηση «πάγωσε» όλον τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος -με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα social media- εκφράζει σύσσωμος την οδύνη του για τη μεγάλη απώλεια.

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

Προκόπης Παυλόπουλος: Υπηρέτησε τον Δημόσιο Βίο με θαυμαστή αυταπάρνηση

«Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε την Παράταξή της και τον Δημόσιο Βίο εν γένει με υψηλό δημοκρατικό ήθος αλλά και με θαυμαστή αυταπάρνηση. Αιωνία η Μνήμη της» δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο

H Φώφη Γεννηματά «συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε:

«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση. Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ».

Αντώνης Σαμαράς: Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί της

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια της κ. Γεννηματά: «Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματα. Αιωνία της η μνήμη!».

Νίκος Δένδιας: Θα τη θυμόμαστε για την αφοσίωση στις ιδέες της και τον πολιτικό της πολιτισμό

«Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, με την οποία είχαμε άψογη συνεργασία το διάστημα που διατέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας», ανέφερε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Θα τη θυμόμαστε για την αφοσίωση στις ιδέες της και τον πολιτικό της πολιτισμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της», συμπλήρωσε.

Θεοδωρικάκος: Η πολιτική ζωή είναι φτωχότερη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο facebook για την Φώφη Γεννηματά, σημειώνει τα εξής:

«Η Φώφη Γεννηματά έφυγε πολύ πρόωρα. Αγωνίστρια μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακριβώς όπως έζησε. Κερδίζοντας τη μία μάχη για τη ζωή μετά την άλλη. Η τελευταία, όμως, ήταν άνιση. Πιστεύαμε ότι θα βγει νικήτρια. Αλλά, δεν ήταν φαίνεται δυνατό. Είναι μία ημέρα οδύνης. Η πολιτική ζωή είναι φτωχότερη. Η ευαισθησία, η αποφασιστικότητα και η ιδιαίτερη ματιά της θα λείψουν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και σε όλους τους δικούς της ανθρώπους».

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε πολύ πρόωρα. Αγωνίστρια μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακριβώς όπως έζησε. Κερδίζοντας τη μία μάχη…

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos on Monday, October 25, 2021

Σκυλακάκης: Έφυγε από κοντά μας μία πολύ γενναία γυναίκα

Εξαιρετικά λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Τόνισε ότι «έφυγε σήμερα από κοντά μας μία πολύ γενναία γυναίκα, που πάλεψε με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια».

Άδωνις Γεωργιάδης: Μία νέα γυναίκα πάλεψε σκληρά μέχρι και το τέλος με τον Καρκίνο

«Με την Φώφη Γεννηματά είχα την τύχη να γνωρίζομαι εδώ και χρόνια. Είχε τον σεβασμό μου για την μαχητικότητα και την αξιοπρέπεια της. Μία νέα γυναίκα πάλεψε σκληρά μέχρι και το τέλος με τον Καρκίνο. Είμαστε συντετριμμένοι από τον χαμό της. Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένειά της», έγραψε στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μενδώνη: Στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, στον χώρο της κεντροαριστεράς και στα χρόνια που έρχονται η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Η Φώφη Γεννηματά εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά της χρόνια και το υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση ως την τελευταία της στιγμή. Γαλουχήθηκε στην πολιτική από τον πατέρα της, έναν εξαιρετικά έντιμο πολιτικό, αφιερωμένο στην πατρίδα. Το έργο του και το παράδειγμά του καθόρισαν την πολιτική της πορεία», αναφέρει στο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού.

Και συνεχίζει: «Ο αγώνας της τα τελευταία χρόνια υπήρξε διπλός: Από τη μια αγωνιζόταν για το ΚΙΝΑΛ και από την άλλη έδινε την προσωπική της μάχη. Και για τα δύο πάλεψε γενναία. Σήμερα ο σεβασμός και η λύπη που εκφράζεται από όλο το πολιτικό φάσμα, αποτελεί την αναγνώριση του πολιτικού ήθους της και της ακεραιότητας της».

«Ο προσωπικός της αγώνας κρατήθηκε, με την απόλυτη στήριξη της οικογένειας της, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ως το τέλος. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά της. Η Φώφη έφυγε νωρίς αλλά της αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη αγάπης. Στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, στον χώρο της κεντροαριστεράς και στα χρόνια που έρχονται η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή», καταλήγει η Λ. Μενδώνη.

Νότης Μηταράκης: Αφήνει ένα μεγάλο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου

«Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε, με θάρρος και αξιοπρέπεια, απέναντι στην επάρατη νόσο. Αφήνει ένα μεγάλο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Παναγιώτοπουλος: Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε στην ηγεσία του κόμματός της σε δύσκολους καιρούς με σθένος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος «αποχαιρέτησε» με ανάρτησή του στο Facebook τη Φώφη Γεννήματα, η οποία «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.

«Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε στην ηγεσία του κόμματός της σε δύσκολους καιρούς με σθένος, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια κι ανθρωπιά» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Κι αν με τη μοιραία τελικά περιπέτεια της υγείας της απέδειξε σε όλη την Ελλάδα τη δύναμη της ψυχής της, με την πολιτική της στάση κέρδισε τον βαθύ σεβασμό μου. Μια κυρία, μέχρι το τέλος!» υπογραμμίζει ο Ν. Παναγιώτοπουλος.

«Η απώλειά της συνιστά απώλεια για τη χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της» καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Η Fofi Gennimata στάθηκε στην ηγεσία του κόμματός της σε δύσκολους καιρούς με σθένος, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια κι…

Posted by Nikos I. Panagiotopoulos on Monday, October 25, 2021

Ντόρα Μπακογιάννη: Μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους

Συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε μέσω ανάρτησή της στο twitter, η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της.

Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη έγραψε στην ανάρτησή της: «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της.

Νίκος Ανδρουλάκης: Βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας», σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει:

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη. Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους».

Χάρης Καστανίδης: Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας» αναφέρει για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο Χάρης Καστανίδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Παύλος Γερουλάνος: Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Παύλος Γερουλάνος.

Βασίλης Κικίλιας: Η Ελλάδα πενθεί

«Είμαι συγκλονισμένος με τον τρόπο που έφυγε η Φώφη Γεννηματά. Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπειά της, και την ευγένειά του χαρακτήρα της. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Η Ελλάδα πενθεί». Αυτό τονίζει σε ανάρτηση του στο twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Βαρουφάκης: Μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας

«Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας» τονίζει σε δήλωσή του για τη Φώφη Γεννηματά , ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Στη δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας».

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη Μεγάλη Μάχη, μια μάχη που την έδωσε γενναία. Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Αβραμόπουλος: Υπήρξε μαχήτρια ιδεών, αγωνίστρια ζωής

Σε δήλωσή του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά ο πρώην Επίπτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε τα εξής:

«H Φώφη Γεννηματά υπήρξε μαχήτρια ιδεών, αγωνίστρια ζωής. Σφραγίζει τη ζωή της με γενναιότητα, ευθύνη, αξιοπρέπεια και ήθος. Την αποχαιρετούμε με αγάπη και τιμή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν έπαψε να αγωνίζεται για τις αξίες και τα πιστεύω της μέσα και έξω από τη Βουλή

«Σοκ και θλίψη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Φώφης Γεννηματά», εκφράζει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η Φώφη έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή αφού πρώτα πολέμησε γι’αυτή σκληρά με όλη της τη δύναμη. Δεν λιποψύχησε στιγμή. Αφήνει πίσω της την εικόνα της μαχήτριας, της γυναίκας που έως την τελευταία στιγμή δεν έπαψε να αγωνίζεται για τις αξίες και τα πιστεύω της μέσα και έξω από τη Βουλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας», σημειώνει και καταλήγει:

«Η απώλειά της είναι μεγάλη τόσο για τους δικούς της ανθρώπους, όσο και για εμάς, το Κοινοβούλιο και τη χώρα που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, γενναιότητα και συνέπεια. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της, τους φίλους και συνοδοιπόρους της. Καλό ταξίδι Φώφη».

Κυριάκος Βελόπουλος: Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της, στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποχαιρετώντας τη Φώφη Γεννηματά.

Ένωση Κεντρώων: Ομοίως με τον πατέρα της Γεώργιο Γεννηματά, αφήνει το δικό της διακριτό στίγμα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την λύπη της για την απώλεια της κυρίας Φώφης Γεννηματά. Υπήρξε μία γυναίκα, παράδειγμα προς μίμηση, αγωνίστρια κάτω από δύσκολες συνθήκες πολιτικές και συγκυρίες προσωπικές. Ομοίως με τον πατέρα της Γεώργιο Γεννηματά, αφήνει το δικό της διακριτό στίγμα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ας γίνει η απώλεια της εφαλτήριο για εντατικό προληπτικό έλεγχο κατά ασθενειών που μπορούν να καταπολεμηθούν με την έγκαιρη διάγνωση τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Γιώργος Πατούλης: Αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας

Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά της εκφράζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας:

«Η χώρα μας σήμερα πενθεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά μιας γυναίκας που άφησε τη σφραγίδα της, τόσο στην πολιτική ιστορία, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας. Αποτέλεσε μια μαχήτρια, όχι μόνο της πολιτικής, την οποία υπηρέτησε με ήθος και αυταπάρνηση, αλλά και της ζωής, ως γυναίκα και μητέρα. Ο πρόωρος χαμός της, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.

Είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ μαζί της από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε και να διαπιστώσω από κοντά την εργατικότητα, την οξυδέρκεια και το μεγάλο πολιτικό της ένστικτο».

Σγουρός: Η δημοκρατική παράταξη θρηνεί για την απώλεια της αέναης μαχήτριας της ζωής

«Η πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, με την οποία συμπορευτήκαμε επί μία οκταετία στην Υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά όπου δώσαμε μεγάλες δημοκρατικές μάχες, μας έχει συγκλονίσει όλους», τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο πρώην περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Γιάννης Σγουρός.

Ο Γ. Σγουρός χαρακτηρίζει την Φώφη Γενννηματά «αέναη μαχήτρια της ζωής, αγωνίστρια και υπερασπίστρια των δημοκρατικών αξιών» τονίζει ότι είναι «άξια συνεχιστής του ονόματος και του οράματος του πατέρα της Γιώργου», σημειώνοντας ότι ο τελευταίος, αδιαμφισβήτητα, θα ήταν υπερήφανος για τη διαδρομή και πορεία της όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφερόμενος στην πολιτική δράση της και κυρίως στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνει: «Η πολιτική, η αυτοδιοίκηση και ιδίως ο δεύτερος βαθμός τον οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση πετυχαίνοντας τον μετασχηματισμό του από το επίπεδο της αιρετής Νομαρχίας σε αυτό της αιρετής Περιφέρειας, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη την οποία κράτησε όρθια στις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της, της οφείλουν πάρα πολλά». Τέλος, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του προς τους οικείους της, αναφέρει: «Φώφη μου, έφυγες νωρίς αν και είχες να δώσεις τόσα πολλά ακόμη».