Το μόνο που δεν περίμενε να δει κάποιος σερφάροντας στα social media, ήταν να πέσει πάνω σε μια ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη με την οποία μοιραζόταν με όλο τον κόσμο το σοβαρό πρόβλημα υγείας της. Ήταν η δεύτερη κορυφαία Ελληνίδα πολιτικός που μέσα σε μια εβδομάδα αποκάλυπτε ότι θα δώσει μάχη με τον καρκίνο. Μια ασθένεια που κάποιοι ακόμα δεν τολμούν να εκστομίσουν.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Και όμως, η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και η Φώφη Γεννηματά, αντίπαλοι στην πολιτική αλλά πλέον συμπολεμίστριες μίλησε ανοικτά για την περιπέτεια της υγείας της.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο αδερφός της και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φυσικά γνώριζε την μάχη που θα δώσει η Ντόρα, ευχόταν από το βήμα της Βουλής στην Ώρα του πρωθυπουργού, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Την περιπέτεια της υγείας της θα την ανακοίνωνε η ίδια.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, από τις πιο αναγνωρίσιμες πολιτικούς, η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με πολλές «ώρες πτήσης» στην πολιτική, προχώρησε στην ανάρτησή της βάζοντας και τα αρχικά της στο τέλος και μέσα σε λίγες λέξεις έδειξε ότι θα δώσει και αυτή τη μάχη όχι μόνο για την ίδια αλλά και για την οικογένειά της. Για τα παιδιά και τα εγγόνια της. Για τους άλλους 499 που πάσχουν από πολλαπλό μυέλωμα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή

Η Ντόρα Μπακογιάννη εδώ και καιρό είχε προβλήματα με το πόδι της και μάλιστα είχε υποβληθεί και σε επέμβαση. Κάνοντας αιματολογικές εξετάσεις ρουτίνας, οι γιατροί είδαν κάποιες τιμές αυξημένες. Έτσι, της ζήτησαν να κάνει και άλλες εξετάσεις και σύντομα έμαθαν το δυσάρεστο νέο.

Όπως σε κάθε ελληνική οικογένεια, έτσι και στην οικογένεια της Ντόρας τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Και όπως συμβαίνει σε όλες τις ελληνικές οικογένειες, η δική της, έγινε μια τεράστια αγκαλιά. Τα αδέρφια της, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της έδειξαν ότι δεν είναι μόνη.

Άλλωστε η Ντόρα, η Ελληνίδα πολιτικός που είναι από τις λίγες που έχει κατακτήσει να την φωνάζουν όλοι με το μικρό της όνομα, δεν έχει περάσει εύκολα. Είδε τον Παύλο Μπακογιάννη, τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της να πέφτει νεκρός από την 17Ν, είδε την μητέρα της να δίνει μάχη επί χρόνια με την πολυομυελίτιδα και αναγκάστηκε απότομα να γίνει μάνα και πατέρας για τον Κώστα και την Αλεξία.

Αυτό φάνηκε και από την ανάρτησή της. Ότι, και τώρα δεν θα το βάλει κάτω.

«Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου», έγραψε μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Κύμα συμπαράστασης από πολιτικούς και μη

Το βράδυ της Δευτέρας, η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα από μια διαδικτυακή εκδήλωση ευχαρίστησε για το τεράστιο κύμα συμπαράστασης που δέχεται. Από γνωστούς και αγνώστους. «Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων», είπε μεταξύ άλλων.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία για περαστικά από τον Αλέξη Τσίπρα, το συγκινητικό μήνυμα από τον γιο της και δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος παρομοίασε την μητέρα του με βράχο και η επίσης τρυφερή ανάρτηση από τον πρωθυπουργό.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος συνόδευσε το μήνυμά του και με μία καρδιά.