Από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, δεν θα καθίσει να συλλέξει 5.000 υπογραφές από μέλη του κόμματος, αλλά θα επιλέξει την δεύτερη λύση που προβλέπει το καταστατικό, ήτοι να συγκεντρώσει 45 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (το 15% των μελών του οργάνου), τις οποίες και θα παρουσιάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης που λήγει η σχετική προθεσμία.

Όπως τονίζουν συνεργάτες του, «δεν θα αφήσουμε έναν πρώην πρωθυπουργό να μαζεύει υπογραφές στήριξης από τη βάση».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε λίγο νωρίτερα επικοινωνία περίπου μισής ώρας με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, στην οποία φέρεται να του ξεκαθάρισε πως σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος για την προεδρία στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, αναχωρεί την Τρίτη για την Κωνσταντινούπολη, καθώς είναι προσκεκλημένος του Ζουλφί Λιβανελί για τη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον δήμαρχο της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Στην Αθήνα γυρίζει το μεσημέρι της Τετάρτης και ενδεχομένως εκείνη την ημέρα να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.