Όλα συντείνουν στο γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει πάρει την απόφαση να είναι τελικά υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνομιλία διάρκειας περίπου μισής ώρας που είχε μέσω Skype και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο των επαφών που έχει με όλους τους διεκδικητές της αρχηγίας, όπου φέρεται να ανακοίνωσε στον ευρωβουλευτή, πως θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, η συνομιλία των δύο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα με το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ να αναγνωρίζει στον πρώην πρωθυπουργό το ρόλο που έχει διαδραματίσει σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και την ενότητα της παράταξης. Ερωτηματικό πάντως παραμένει εάν στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου είναι υποψήφιος, τί θα κάνει ο κ. Ανδρουλάκης. Θα συνεχίσει να είναι ένας από τους μνηστήρες ή όχι; «Πρόεδρε, υπάρχει κοινωνικό αίτημα για αλλαγή γενιάς στο ΚΙΝΑΛ και έτυχε να είμαι εγώ αυτός», φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου.

Πληροφορίες αναφέρουν τέλος πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα έχει άλλη επαφή με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο μετά και την ανάρτηση του δεύτερου στο Twitter πως αναγνωρίζει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μονάχα τον ρόλο του  εγγυητή της παράταξης, όπως και όλων όσοι βρέθηκαν στον συγκεκριμένο θώκο.