Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την εξαγγελία του υπουργού Υγείας σχετικά με την κατάργηση της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, «την κατάργηση της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους που θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Κουρουμπλής, αναγκάζοντας χιλιάδες συμπολίτες μας να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο των νοσηλίων.

Επίσης, εξήγγειλε την παραγωγή των γενοσήμων από τον ελληνικό στρατό, οδηγώντας έτσι σε λουκέτο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές, σημειώνοντας «όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο».